Σιμιτσής Κώστας

Wikis > Σιμιτσής Κώστας

Δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτσής, βιογραφικόO Κωστής Σιμιτσής είναι δικηγόρος και πρώην αθλητής, ο οπόιος γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα.

Ο πατέρας του ονομαζόταν Άρης, που δούλευε σαν έμπορος και η μητέρα του, Ολγα δούλευε σαν γεωπόνος ενώ για πολλά χρόνια δούλευε και ως πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων.

Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ενώ όταν τελείωσε τις σπουδές του, έπιασε δουλειά ως Νομικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής ενώ αργότερα έγινε Δικηγόρος του Αρείου Πάγου. Το 1988 παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων με θέματα της Διεθνής Προστασίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου στην περιοχή Λίντεν της Ολλανδίας.

Άσκησε τη δικηγορία στην γενέτειρα του από το 1982, με έμφαση σε υποθέσεις εμπορικού και διοικητικού δικαίου, και δίδαξε Δίκαιο στο Τ.Ε.Ι Καβάλας.

Συμμετείχε ενεργά πάνω από 20 χρόνια στην κοινωνική και στην αθλητική ζωή της Καβάλας μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2006. Απο τότε είναι δήμαρχος της Καβάλας νικώντας τις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010.

Είναι παντρεμένος με την Τίνα Καλαμπούκα όπου και έχουν τρία παιδιά.

Σκοπός του είναι να κάνει την πόλη της Καβάλας, πράσινη αλλά και να αναπτύξει τα προβλήματα της πόλης. Για αυτόν τον λόγο δημιούργησε έναν οργανισμό με το όνομα Ανοιχτή Πόλη.