Σκάντζος Μανώλης

Wikis > Σκάντζος Μανώλης

Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλης Σκάντζος, βιογραφικό

Ο Μανώλης Σκαντζός γεννήθηκε το 1956 στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Άστρους, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης στην Ιταλία, αποκτώντας το πτυχίο του το 1984.
Το διάστημα 1985 (Απρίλιος) – 1987 (Φεβρουάριος) εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και το 1988 έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ιατρού.
Την περίοδο 1988 (Απρίλιος) – 1989 (Απρίλιος), υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κ.Υ. Άστρους, ενώ από το 1989 (Ιούνιος) – 1994 (Ιούνιος), ειδικεύτηκε στη Χειρουργική, στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου Πατρών. Στη συνέχεια, το 1994, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής και από το 1995 (Μάρτιος) – 1997 (Αύγουστος) εργάστηκε στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του Ι.Κ.Α. Κορίνθου. Κατόπιν, και έως το 2000 εργάστηκε ως Χειρουργός (Επιμελητής Β’) στο Νοσοκομείο της Κω, ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Χειρουργός (Επιμελητής Α’) στο Νοσοκομείο Τρίπολης.
Μιλάει άριστα Ιταλικά, είναι κάτοχος του Advanced Trauma Life Support (ATLS) και έχει αποκτήσει ειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.
Η ενεργός πολιτική του δράση ξεκίνησε το 2006, όταν εκθέτοντας υποψηφιότητα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος και συνεχίστηκε με επιτυχία το 2007 που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, ως πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αρκαδίας.
Είναι παντρεμένος με την Αντιγόνη Κουλεντιανού και πατέρας τριών παιδιών.