Σταύρου Λουκάς

Wikis > Σταύρου Λουκάς

Ο Λουκάς Σταύρου κατάγεται από το χωρίο Όμοδος της επαρχίας Λεμεσού. Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1956. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο Ομόδους το 1974. Έλαβε μέρος στις μάχες κατά των τουρκικών θυλάκων ως εθελοντής. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (Λ.Ο.Κ.). Έλαβε μέρος σε βομβιστικές και λοιπές επιθέσεις κατά των άγγλων κατακτητών και το 1978 καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση την οποία εξέτισε στις κεντρικές φυλακές Κύπρου με την κατηγορία της ανατίναξης του αγγλικού ραδιοσταθμού αναμεταδόσεως στο Ζύγι. Μετά την αποφυλάκιση και τον συνεχή διωγμό του ενδοτικού κατεστημένου εγκαταλείπει τη Κύπρο και εγκαθίσταται στην Ελλάδα.

Συμμετέχει στην ενδυνάμωση του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα και στην αναγεννητική κίνηση της επανελλήνισης.

Δημιουργεί οικογένεια και τρία παιδιά. Σπουδάζει ζωγραφική και παρουσιάζει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Εξειδικεύεται στην υπαιθριστική τοπιογραφία προτείνοντας την ποιητική προσέγγιση της φύσης.

Ιδρύει φιλοσοφικό κύκλο με επίκεντρο την φιλοσοφία του “Νεολογικού υλοθεϊσμού”. 

Γράφει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά κατά του συστήματος. Εκδίδει βιβλία ιδεολογικού περιεχομένου όπως το “Προσκλητήριο μάχης” και το “Ενάντια στους προσκυνημένους” το οποίο κατάσχεται και απαγορεύεται η κυκλοφορία του από το παρακράτος της κυβέρνησης Κληρίδη. Εκδίδει τέσσερις ποιητικές συλλογές , το ιδεολογικό διήγημα “ερειπωμένη πατρίδα” και μια μελέτη πάνω στο έργο του Φρειδερίκου Νίτσε “ Η θέληση της δυνάμεως”.

Επιστρέφει στη Κύπρο το 2008 και συμβάλλει στη δημιουργία του ΕΛΑΜ και λαμβάνει μέρος στις ευρωεκλογές του 2009. Διαφωνεί με το ΕΛΑΜ  και αποχωρεί και προσβλέποντας σε ένα αυτόνομο και αυτοδύναμο εθνικοινωνικό και ασυμβίβαστο με την ληστρική εκκλησιαστικό – ιδιωτική πλουτοκρατία κίνημα ,  συμβάλλει στη δημιουργία του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ. 

Λαμβάνει μέρος στις εκλογές του 2011 ως ανεξάρτητος υποψήφιος Λεμεσού σε ένα κλίμα φίμωσης και απόρριψης και αυτών ακόμα των συμβόλων του κόμματος από το ενδοτικό κατεστημένο. Συνεχίζει τον αγώνα κατά της τυραννίας , της εργασιακής σκλαβιάς και της κατοχής με την υποψηφιότητα του στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2013 στηριζόμενος από το ΕΔΗΚ και άλλες εθνικιστικές συνιστώσες. 

Περισσότερα στοιχεία για τον Λουκά Σταύρου μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα: l-stavrou.blogspot.com