Στόϊκος Γρηγόρης

Wikis > Στόϊκος Γρηγόρης

Δήμαρχος Πάτμου, Γρηγόρης Στόϊκος, βιογραφικό

Ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόϊκος διετελούσε Διευθυντής στο επταθέσιο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Πάτμου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, προηγούμενη της ορκομωσίας του.
Ο κ. Στόϊκος διορίστηκε το 1979 στην Πάτμο κι έχει συνολικά 31 χρόνια υπηρεσίας. Από τα 31 χρόνια υπηρεσίας τα 13 τα έχει υπηρετήσει ως Προϊστάμενος στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου και τα 18 στο επταθέσιο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας. Στο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας 8 χρόνια εργαζόταν σαν δάσκαλος στην Ειδική Τάξη. Τη θέση του διευθυντή κατέχει από το 2003.

Ανακαίνισε ολοκληρωτικά τα δύο σχολεία στα οποία διετέλεσε διευθυντής, ενώ παράλληλα επέδειξε πλούσια δραστηριότητα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις τους.
Το 1982 ίδρυσε στο σχολείο του Κάμπου τον Πρότυπο  Παραγωγικό Συνεταιρισμό. Βραβεύτηκε δύο φορές από την ΠΑΣΕΓΕΣ και μία από το Υπουργείο Παιδείας για τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου εκείνη την εποχή.
Για τη λειτουργία του Συνεταιρισμού και του ολοήμερου σχολείου υπήρξε εισηγητής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθητικών Συνεταιρισμών 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 1989 το οποίο έγινε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Ο ίδιος,  παρουσίασε πανελληνίως για πρώτη φορά,  τρόπο λειτουργίας του ολοήμερου Σχολείου (Πρακτικά Συνεδρίου 31 Μαρτίου 1989). 
Ως ανταποκριτής της ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου για 12 χρόνια, συνεργάστηκε με τοπικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και υπήρξε συντονιστής ζωντανών τηλεοπτικών εκπομπών. 
Κατά τα έτη 1983 και 1984 διοργάνωσε στον Κάμπο μαζί με άλλους ερασιτέχνες ηθοποιούς τις θεατρικές παραστάσεις του Δημήτρη Ψαθά «Ένας βλάκας και μισός» και «Αχόρταγος», στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπιωτών «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»,  με ενεργή δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Παρακολουθεί επί 18 χρόνια ανελλιπώς τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου.