Στυλιανίδης Μιχάλης

Wikis > Στυλιανίδης Μιχάλης

Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, βιογραφικόΟ Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη. Μηχανολόγος μηχανικός, παντρεμένος με την Αγγελική Μουχτάρη, έχει μια κόρη τη Νικολέτα, ιατρό βιοπαθολόγο-μικροβιολόγο.

Διετέλεσε επί σειρά ετών προϊστάμενος στη Δ/νση Συγκοινωνιών – ΚΤΕΟ της Νομαρχίας Ξάνθης.

Διετέλεσε αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος την περίοδο 1987 – 1998.
Εκλέχθηκε Δήμαρχος το 1999 και επανεκλέχθηκε το 2002 καθώς και το 2006, από τον Α΄ γύρο με ποσοστό 58% και 55% αντίστοιχα.

Μέλος του περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης, από
συστάσεως του έως σήμερα.

Διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επιτροπής οικονομικών της ΚΕΔΚΕ, Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ (Διαχείριση Απορριμμάτων Αν. Μακεδονίας – Θράκης), της Αναπτυξιακής Εταιρείας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης.

Είναι πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ξάνθης από την αρχή της θητείας του ως Δήμαρχος καθώς και της “Ενέργεια- Περιβάλλον- Ανάπτυξη” Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ.

Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, την οποία εκπροσωπεί σε πολλές επιτροπές Υπουργείων. Είναι Πρόεδρος της επιτροπής ΕΣΠΑ(Δ΄ΚΠΣ) της ΚΕΔΚΕ και μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Είναι ενεργό μέλος πολλών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Νομού μας.