Στυλιανού Μακαρία Άντρη

Wikis > Στυλιανού Μακαρία Άντρη

Η Μακαρία Άντρη Στυλιανού, γεννήθηκε στις Πάνω Πλάτρες στις 19/1/1966. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρος στη Λάρνακα και ακολούθως στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη με Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου, στο τμήμα Νηπιαγωγών. Ακολούθως, εργάστηκε στη Λεμεσό για 4 χρόνια στην Προδημοτική εκπαίδευση. Παράλληλα υπηρετούσε ως αξιωματικός της Πολιτικής Άμυνας, επί εθελοντικής βάσης στον τομέα των Πρώτων Βοηθειών.

Το 1991 κατετάγη στην Εθνική Φρουρά, ως εθελόντρια υπαξιωματικός. Υπηρέτησε στο BMH και στο Υπουργείο Άμυνας. Το 1993 διορίστηκε στη Δημοτική Εκπαίδευση, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από όπου πήρε και το πτυχίο Επιστημών Αγωγής στον Κλάδο Δασκάλων. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο, πήρε το Διδακτορικό της τίτλο, από το τμήμα Επιστημών Αγωγής στον κλάδο Νηπιαγωγών. Εργάστηκε σε πάρα πολλά σχολεία της Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας.

Η 45χρονη σήμερα Μακαρία Άντρη Στυλιανού είναι βοηθός διευθύντρια στο Β΄ δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς. Είναι μονογονιός, μητέρα τεσσάρων παιδιών, (δύο θυγατέρων 15 και 9 χρόνων και δύο υιών 11 και 10 χρόνων).