Τρεπεκλής Γιάννης

Wikis > Τρεπεκλής Γιάννης

Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, βιογραφικόΟ Γιάννης Τρεπεκλής γεννήθηκε στο Βασιλικό Ευβοίας το 1955. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ρώμης.
Από το 1983 διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Κέρκυρα όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένεια του και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα Ελένη Λούτση με την οποία έχουν δύο παιδιά.
Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της πολιτικής, του συνδικαλισμού και του αθλητισμού στην Κέρκυρα, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-τμήματος Κερκύρας (ΤΕΕ-Κέρκυρας) και εξελέγη δύο φορές στην τοπική αντιπροσωπεία.
Εξελέγη επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών – Ελευθέρων Επαγγελματιών Κερκύρας.
Είναι μέλος της δευτεροβάθμιας Αρχιτεκτονικής Επιτροπής των Ιονίων Νήσων.
Στην πολιτική ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα και ως απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και ως πρόεδρος επί διετία της τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. πόλεως.
Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας της Ν.Δ. για τέσσερις συνεχείς θητείες.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του Α.Ο. Κέρκυρας ομάδας. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Α.Ο. Κερκύρας.
Επικεφαλής του ανεξάρτητου Νομαρχιακού Ψηφοδελτίου “Δύναμη Ανάπτυξης'”, με το οποίο εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος το έτος 1998.
Το έτος 2002 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κερκυραίων και για ένα χρόνο διετέλεσε Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κέρκυρας.)
Από το 2003 μέχρι το 2006 υπηρέτησε  τον Μητροπολιτικό Δήμο Κερκυραίων από τη θέση του Δημάρχου
στο ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε  Πρόεδρος στο σύνδεσμο καθαριότητας .
Μέλος στον Οργανισμό Τουριστικής  Ανάπτυξης όλων των Δήμων της Κέρκυρας. Πρόεδρος στο Ίδρυμα Αγαθοεργών-Αδελφάτων Κέρκυρας.
 Στις εκλογές της 14ης  Νοεμβρίου 2010, εκλέχθηκε ως ο πρώτος Δήμαρχος του νέου ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.