Τριχείλης Ηρακλής

Wikis > Τριχείλης Ηρακλής

Δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης, βιογραφικόΟ Ηρακλής Τριχείλης γεννήθηκε στα Παπαδιάνικα Λακωνίας όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε με υποτροφία στο Αμερικανικό Κολλέγιο “Ανατόλια” Θεσσαλονίκης. Είναι Χημικός, πτυχιούχος του “Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης” και Οινολόγος. Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.

Διαμένει μόνιμα στα Παπαδιάνικα από το 1985 και διατηρεί οινολογικό εργαστήριο στους Μολάους από το 1987. Έως το 2002 διατηρούσε και κατάστημα γεωργικών φαρμάκων. Εγκατέστησε αμπελώνες με παλιές γηγενείς και νέες ποικιλίες και ίδρυσε οινοποιητική μονάδα, η οποία λειτουργεί στα Παπαδιάνικα. Τα κρασιά του έχουν τύχει αρκετών βραβεύσεων στο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται συστηματικά με τις καλλιέργειες της ελιάς και των εσπεριδοειδών.

Ως αθλητής συμμετείχε με την ομάδα μπάσκετ του “Γ.Σ. Αμαρουσίου” στο πρωτάθλημα της  Ά Εθνικής κατηγορίας. Του αρέσουν επίσης τα αθλήματα του ποδοσφαίρου, το βόλεϊ και ο στίβος.

Είναι φίλος του κινηματογράφου και του θεάτρου και αναγνώστης μυθιστορημάτων και βιβλίων φιλοσοφίας.

Διετέλεσε Κοινοτικός Σύμβουλος και Δήμαρχος του τέως Δήμου Ασωπού ενώ σήμερα αποτελεί τον πρώτο Δήμαρχο του νέου “Καλλικρατικού” Δήμου Μονεμβασιάς.