Τσουκαλάς Δημήτριος

Wikis > Τσουκαλάς Δημήτριος

Τσουκαλάς Δημήτριος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: dimitristsoukalas.gr
Email: dimitrisvtsoukalas@gmail.com, tsoukalas@parliament.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Βουκουρεστίου 28, ΤΚ 106 71, Τηλ.: 210-3387225, 210-3387226, 210-3387211, 210-3387212.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948.
Επάγγελμα:
Τραπεζικός στην Ολλανδική Τράπεζα ABN AMRO.
Σπουδές:
Σπούδασε Οικονομικά και έχει κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, ιταλική και γαλλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στις εκλογές του 2012.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Όλη του τη ζωή εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στην Ολλανδική Τράπεζα ΑΒΝ AMRO όπου επί σειρά ετών ήταν Πρόεδρος των εργαζομένων. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος) και συνέδεσε το όνομά του με τους μεγάλους αγώνες για το Ασφαλιστικό και για την κατοχύρωση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στα πλαίσια των διεθνών δραστηριοτήτων του υπήρξε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εργασιακού Συμβουλίου της ABN AMRO, Αντιπρόεδρος της UNI EUROPA (Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του τομέα των υπηρεσιών με 8.000.000 μέλη στην Ευρώπη), Ειδικός Εμπειρογνώμων της UΝΙ για την Ελλάδα για τα Ευρωπαϊκά Εργασιακά Συμβούλια. Ανέπτυξε δράσεις που συνέβαλλαν στη δημιουργία σχέσεων φιλίας-αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου (UNIMED) και στα Βαλκάνια.
Ως Εκπρόσωπος των Ελλήνων εργαζομένων συμμετείχε σε συναντήσεις και συνδιασκέψεις ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή (Λίβανος, Παλαιστίνη, Σερβία, Βοσνία, Κύπρος) σε δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές της ιστορίας τους. Ασχολήθηκε ενεργά με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και τα κινήματα που αναδεικνύουν αξίες αλληλεγγύης των λαών χωρίς ρατσισμό – ξενοφοβία και πολέμους.
Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Αττική Συνεργασία – ΟΧΙ στο Μνημόνιο» καθώς επίσης Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του «ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ», του πολιτικού ρεύματος που συνέβαλε στη συμμαχία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του Σοσιαλιστικού χώρου.