Τζανής Λουκάς

Wikis > Τζανής Λουκάς

Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, βιογραφικόΗ παρουσία της οικογένειάς μου στον τόπο αυτό μετράει έναν περίπου αιώνα, από τότε που ο προπάππος μου, Νίκος Τζανής αποφάσισε να αφήσει τη Σύμη (τόπο καταγωγής του αειμνήστου Γ. Γεννηματά) το νησί όπου γεννήθηκε, και να αναζητήσει καλύτερη τύχη στην αγαπημένη μας πόλη.

 Την ίδια εποχή και ο πατέρας της μητέρας μου, ο παππούς μου Λουκάς Αλιφραγκής, τεχνίτης μαρμαρογλύπτης, ήρθε στην ίδια γειτονιά (περιοχή Δημαρχείου) αφήνοντας το δικό του νησί, τη Σαντορίνη, για να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα.

Άνθρωποι απλοί, εργατικοί, τίμιοι, δημοκρατικοί , διψασμένοι για πρόοδο. Οι ίδιες αξίες πέρασαν και στις επόμενες γενιές των μεγάλων οικογενειών που δημιούργησαν.

Η πρόοδος και η εργατικότητα διέκριναν και την πορεία ζωής, τόσο του πατέρα μου Νίκου (Α’ Μηχανικού Ε.Ν συνδικαλιστή στη ΠΕΜΕΝ- με ενεργό δράση στην Εθνική Αντίσταση) όσο και της μητέρας μου Άννας, Δασκάλας (με επίσης συμμετοχή στην Αντίσταση ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ) που υπηρέτησε για 38 χρόνια στο Κερατσίνι και τίμησε το λειτούργημα της ως εκπαιδευτικός, μορφώνοντας και διαπλάθοντας τα παιδιά που της εμπιστεύθηκαν.

Γεννήθηκα στο Κερατσίνι το Νοέμβριο 1963 και διαμένω μόνιμα στη γειτονιά των παππούδων μου. Πήρα τη βασική εκπαίδευση στα σχολεία της πόλης μας και αποφοίτησα από το Λύκειο Αρρένων Κερατσινίου. Ενεργός συνδικαλιστής στα φοιτητικά μου χρόνια, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και μέχρι την αποφοίτηση μου από το Πανεπιστήμιο – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου φοιτητών Φαρμακευτικής Αθηνών.  Το 1987 πήρα το πτυχίο της Φαρμακευτικής  και από το 1989 διατηρώ Φαρμακείο  (μετά την στρατιωτική μου θητεία).

Σαν Φαρμακοποιός είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τους συναδέλφους μου και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους με την υπηρεσία μου:

Έξη χρόνια αιρετό μέλος του Δ.Σ  του Φαρμακευτικού Συλλόγου,  εννέα χρόνια  αιρετό μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και εκλέκτορας Πειραιά.

Έξη χρόνια μέλος στο πενταμελές  Ανώτατο Φαρμακευτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο εκπροσωπώντας 11.000 Φαρμακοποιούς Πανελλαδικά.

Σαν Φαρμακοποιός προσπαθώ και εγώ όπως και πολλοί συνάδελφοι μου, να υπηρετούμε στις δυσκολίες της ζωής, τους  συμπολίτες μας θεωρώντας ότι το επάγγελμα μας είναι λειτούργημα με μεγάλο ανθρωπιστικό προσανατολισμό.

Από το 1997 αποτελώ ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» με αποστολές δωρεάν ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού σε κάθε κάτοικο του πλανήτη.

Η πολιτική για μένα δεν αποτέλεσε περιστασιακή ενασχόληση αλλά αγώνα για ιδανικά, αγώνα για ποιοτικότερη ζωή και εξύψωση του ανθρώπου στην πεμπτουσία της ύπαρξης του.

Υπηρετώ, χρόνια τώρα, την πόλη μας και τους συλλογικούς κοινωνικούς φορείς, συμμετέχοντας – έως σήμερα ως μέλος της Ένωσης Απανταχού Συμιακών, του συλλόγου Ακρωτηριανών Θήρας (πρόεδρος 2004-06), του Α.Ο Φάρος Κερατσινίου (πρόεδρος 2003-σήμερα), του Α.Π.Μ.Ο Νέοι Δραπετσώνας (Αντιπρόεδρος), του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θυμαιτάδαι» ως ιδρυτικό μέλος και α΄Πρόεδρος και στην Ένωση Θηραίων Νομού Πειραιά (Γενικός Γραμματέας).

Η κόρη μου, Άννα (μαθήτρια Β΄Λυκείου) ακολουθεί κι εκείνη με τη σειρά της, αυτή την οικογενειακή παράδοση. Οραματίζεται και αγωνίζεται, όπως κάθε νέος της πόλης μας, να ζήσει σε έναν Δήμο πρότυπο περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το 2002… οι συμπολίτες  μου με εκλέγουν πρώτο νέο δημοτικό σύμβουλο με 2.000 σταυρούς προτίμησης. Είμαι περήφανος για το έργο μου σαν Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας .

Στις εκλογές του 2006 εκλέγομαι Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ» και 6.500 συμπολίτες μας, μας τιμούν με την ψήφο τους.

Για πολλούς το αποτέλεσμα αυτό ήταν έκπληξη, με αποτέλεσμα το 16% στο Κερατσίνι να γίνει αντικείμενο σχολιασμών για τα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικά. Για εμάς που ζούμε στην κοινωνία της πόλης μας δεν αποτέλεσε έκπληξη , ήταν το πρώτο βήμα για την αλλαγή

που ξημερώνει στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα μας.