Χατζησυμεωνίδης Εμμανουήλ

Wikis > Χατζησυμεωνίδης Εμμανουήλ

Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, βιογραφικό

Κατάγεται από το χωριό Κέντρο Γρεβενών, από αγροτική οικογένεια και κατοικεί στην Καστοριά.

Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Κυβεντίδου με την οποία έχει δύο παιδιά.

Σπούδασε με υποτροφία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν.

Εργάζεται στο Δημόσιο σε διάφορες θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών όπου διετέλεσε και Διευθυντής.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για χρονικό διάστημα εννέα ετών, κατά το οποίο διατέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κοινωνικής Αντίληψης και Πολιτισμού – Τουρισμού, για χρονικό διάστημα έξι ετών,

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού και Κοινωνικής Ανάπτυξης, καθώς και πρόεδρος της ΔΗΠΕΚΑ ( Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Καστοριάς ) του Δήμου Καστοριάς.

 

Όταν ήταν αντιδήμαρχος:

– Εφάρμοσε το διπλογραφικό σύστημα για την οικονομική διαχείριση του Δήμου Καστοριάς και πραγματοποίησε Απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.Ο Δήμος Καστοριάς τότε  βραβεύτηκε με ειδική επιχορήγηση, επειδή ήταν από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που εφάρμοσε το σύστημα.

– Στήθηκε και λειτούργησε η ελεγχόμενη στάθμευση.

– Συστάθηκε – ιδρύθηκε και πιστοποιήθηκε το Κ.Ε.Κ (κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης) του Δήμου Καστοριάς, (εκπαιδευτικά σεμινάρια – τουρισμός, Η/Υ, αγροτικά).

– Τέθηκαν σε λειτουργία οι  δομές και η οργάνωση της Τουριστικής Επιχείρησης (τουρισμός και κοινωνική ανάπτυξη) του Δήμου. Μέσα από την επιχείρηση ιδρύθηκαν και λειτούργησαν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί (Νταηλάκη και Χλόη), οργανώθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Δήμο Καστοριάς αλλά και στους δήμους Κορεστείων και Βιτσίου.

– Ιδρύθηκε και λειτούργησε το Κ.Δ.ΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και το Κ.Υ.Υ (κέντρο υποστηρικτικών υπηρεσιών) με δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

– Όταν ήταν Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης:

 Δημιουργήθηκε και λειτούργησε η Σχολή Μελέτης και Κατασκευής Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων.

– Του ανατέθηκε η ευθύνη της Προγραμματικής Σύμβασης με το υπουργείο πολιτισμού (συντήρηση μνημείων και αρχοντικών)

– Ασκούσε την εποπτεία όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων του δήμου (ΚΑΠΗ, φιλαρμονική, βιβλιοθήκες, Σχολικές Επιτροπές κλπ.)

– Συμμετείχε στο Δ.Σ της ΑΝ.ΚΑΣ και ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Καστοριάς.