Υψηλάντης Βασίλειος

Wikis > Υψηλάντης Βασίλειος

Υψηλάντης Αναστασίου Βασίλειος-Νικόλαος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επάγγελμα: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Διεύθυνση: ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ 45 (3Ος ΟΡΟΦΟΣ)
Τηλ.: 22410-37632
Ιστοσελίδα: ypsilantis.gr
Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Ο Bασίλης Yψηλάντης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 25 Σεπτεμβρίου 1962 , από πατέρα γεννημένο στην Κάλυμνο και μητέρα Συμαϊκής καταγωγής.

Απεφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου .
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .
Φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Κολλεγίου της Ευρώπης σε θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου στη Μπρυζ- Βελγίου .
Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την ιδιότητα του μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου .
Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επίσης Ιδρυτικό Μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου στην οποία διετέλεσε επί 12ετία Γενικός Γραμματέας και Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου στη Ρόδο και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Σύμης καθώς επίσης μέλος διαφόρων άλλων σωματείων και επιστημονικών οργανώσεων.
Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου για την περίοδο 2006 – 2010 και της ανεξάρτητης νομαρχιακής παράταξης «Δωδεκανησιακή Ενωτική Κίνηση» και μέλος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε) ως εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.
Στις εκλογές της 4.10.2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία .
Μιλά την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα .
Έχει συγγράψει μελέτες και άρθρα επιστημονικού και Δωδεκανησιακού ενδιαφέροντος που έχουν δημοσιευθεί .
Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Παπαπαύλου και έχει δυο παιδιά τον Αναστάση ηλικίας 13ετών και τον Αντώνη ηλικίας 10 ετών. Είναι εγγονός του αείμνηστου Δημάρχου Ρόδου Μιχαήλ Πετρίδη .